Notícies · Noticias · News

El CAEM accedeix a les intimitats pictòriques de la Hispanic Society de Nova York

Els investigadors del Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya "Art i Cultura d'Època Moderna", doctors Joan Aliaga, Isidre Puig i Núria Ramon, van visitar la Hispanic Society de Nova York (del 17 al 21 d'octubre) com a resultat de un acord científic, en virtut del qual van poder accedir als seus tallers de restauració i documentar la tècnica pictòrica d'algunes obres molt significatives. El conservador responsable del departament de pintura, Marcus Burke, els va atendre i va guiar, facilitant unes fructíferes sessions de treball amb la utilització de l'equip fotogràfic del CAEM per obtenir imatges d'altíssima resolució i sobretot, reflectografies d'infrarojos que en alguns casos van oferir com a resultat l'observació de dibuixos subjacents. El registre d'aquestes imatges per al seu posterior estudi i anàlisi comparatiu forma part de les activitats científiques del Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya "Art i Cultura d'Època Moderna" i ha estat possible gràcies al suport tècnic i científic del "Centre d'Art d'Època Moderna "(CAEM).  
 
Los investigadores del Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya "Art i Cultura d'Època Moderna", doctores Joan Aliaga, Isidro Puig y Nuria Ramon, visitaron la Hispanic Society de Nueva York (del 17 al 21 de octubre) como resultado de un acuerdo científico, en virtud del cual pudieron acceder a sus talleres de restauración y documentar la técnica pictórica de algunas obras muy significativas. El conservador responsable del departamento de pintura, Marcus Burke, les atendió y guió ,facilitando que se establecieran unas fructíferas sesiones de trabajo con la utilización del equipo fotográfico del CAEM para obtener imágenes de altísima resolución y sobre todo, reflectografías de infrarrojos que en algunos casos arrojaron como resultado la observación de dibujos subyacentes. El registro de estas imágenes para su posterior estudio y análisis comparativo forma parte de las actividades científicas del Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya "Art i Cultura d'Època Moderna" y ha sido posible gracias al soporte técnico y científico del "Centre d'Art d'Època Moderna" (CAEM).

Researchers of the Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya "Art i Cultura d'Època Moderna", Dr. Joan Aliaga, Isidro Puig and Nuria Ramon, visited the Hispanic Society of New York (from October 17th to 21th) as a result of a scientific agreement, that allowed them to access to the restoration workshops and document the original painting technique of some very significant work. The conservative head of the department of painting, Marcus Burke, attended and led them, facilitating the establishment of fruitful working sessions with the use of the CAEM photographic equipment to produce images of high resolution and especially infrared reflectography that in some cases showed the underlying drawings. The registration of these images for further study and comparative analysis is part of the scientific activities of the Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat de Catalunya "Art i Cultura d'Època Moderna"and has been possible due to technical and scientific support of the "Centre d'Art d'Època Moderna"(CAEM).