Notícies · Noticias · News

15/03/2011: Gran èxit del congrès de Paolo da San Leocadio a Reggio Emilia

El passat 10 de març es va celebrar a la ciutat italiana de Reggio Emilia unes jornades d’estudi internacionals a l’entorn del pintor Paolo da San Leocadio. L’esdeveniment va ser organitzat pels Musei Civici di Reggio Emilia juntament amb el Centre d’Art d’Època Moderna. El nombre d’inscrits va arribar a l’exitosa xifra de 130 persones vingudes d’arreu de la província. En el marc de la peculiar i molt interessant Galleria Parmeggiani, la Dra. Adele Condorelli, el Sr Giovanni Pio Palazzi, el Dr. Danilo Morini, el Dr. Angelo Mazza, el Dr. Ximo Company i el Dr. Isidre Puig van donar a conèixer i reivindicar la figura d’un pintor italià certament desconegut que va desenvolupar-se a València realitzant, entre d’altres empreses, els magnífics àngels de la Catedral. En motiu de les jornades la Sra. Renza Grossi va obsequiar-nos amb una visita guiada per la galeria, i la Dra. Alessandra Bigi Iotti va presentar-nos l’edició italiana del llibre del Dr. Ximo Company Il Rinascimento di Paolo da San Leocadio.

El pasado 10 de marzo se celebró en la ciudad italiana de Reggio Emilia unas jornadas de estudio internacionales alrededor del pintor Paolo da San Leocadio. El acto fue organizado conjuntamente por los Musei Civici di Reggio Emilia y el Centre d’Art d’Època Moderna. El número de inscritos llegó a la exitosa cifra de 130 personas venidas de toda la provincia. En el marco de la peculiar y muy interesante Galleria Parmeggiani, la Dra. Adele Condorelli, el Sr. Giovanni Pio Palazzi, el Dr. Danilo Morini, el Dr. Angelo Mazza, el Dr. Ximo Company y el Dr. Isidre Puig dieron a conocer y reivindicaron la figura de un pintor italiano ciertamente desconocido que se desarrolló a Valencia realizando, entre otras empresas, los magníficos ángeles de la Catedral. Con motivo de las jornadas la Sra Renza Grossi nos obsequió con una visita guiada por la galería, y la Dra. Alessandra Bigi Iotti nos presentó la edición italiana del libro del Dr. Ximo Company Il Rinascimento di Paolo di San Leocadio.

Last March 10th, was held an international congress about the painter Paolo da San Leocadio in the Italian city of Reggio Emilia. The Musei Civici di Reggio Emilia with the Centre d’Art d’Epoca Moderna organized the event. The number of registered reached the successfully number of 130 people coming from across the province. In the framework of the peculiar and very interesting Galleria Parmeggiani, Dr. Adele Condorelli, Mr. Giovanni Pio Palazzi, Dr. Danilo Morini, Dr. Angelo Mazza, Dr. Ximo Company and Dr. Isidro Puig released and claimed the figure of an unknown Italian painter who was developed in Valencia performing, among other works, the magnificent angels of the Cathedral. On the occasion of the congress, Mrs. Renza Grossi gave us a tour of the gallery, and Dr. Alessandra Bigi Iotti presented us the Italian edition of the book Il Rinascimento di Paolo di San Leocadio by Dr. Ximo Company.



La Doctora Adele Condoreli, membre del CAEM, va fer un apropament molt interessant a la figura del Pintor Paolo da San Leocadio.



El Sr. Giovanni Pio Palazzi juntament amb el Dr. Danilo Morini van fer una exposició certament innovadora pel que fa a documents referents a Paolo da San Leocadio i que es conserven als arxius reggians.



El Dr. Angelo Mazza va parlar-nos de la pintura a Reggio Emilia de finals del segle XV i d’inicis del segle XVI, és a dir, del moment en què visqué el pintor Paolo da San Leocadio.



El Dr. Ximo Company, director del CAEM, va fer una ponència molt il·lustrativa a l’entorn de la descoberta dels àngels de la Catedral de València.



I finalment, el Dr. Isidre Puig, coordinador del CAEM, va apropar-nos a la tècnica de la reflectografia infraroja i dels dibuixos subjacents de Paolo da San Leocadio.



La Dra. Alessandra Bigi Iotti va presentar-nos l’edició italiana del llibre del Dr. Ximo Company Il Rinascimento di Paolo da San Leocadio.